Tietosuojakäytäntö

Johdanto

Me LK:lla välitämme yksityisyydestäsi ja pyrimme aina ylläpitämään korkeaa tietosuojan tasoa. Tämä tietosuojakäytäntö koskee kaikkia LK-konserniin (Lagerstedt & Krantz AB ja sen tytäryhtiöt) kuuluvia yrityksiä.

Tässä tietosuojakäytännössä selitetään, miten käsittelemme henkilötietoja, jotka jaat kanssamme verkkosivustojemme ja/tai matkapuhelimiin ja tabletteihin kehittämiemme sovellusten kautta. Kerromme, mitä henkilötietoja keräämme, mihin käytämme niitä, kuinka kauan säilytämme niitä ja kenen kanssa voimme jakaa niitä. Tässä tietosuojakäytännössä selostetaan myös oikeutesi ja miten voit käyttää niitä.

Tämä tietosuojakäytäntö on laadittu EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti.

Rekisterinpitäjä

Lagerstedt & Krantz AB, yritysrekisterinumero 556507-9844, Johannesfredsvägen 7, 168 69 Bromma, on rekisterinpitäjä, joka käsittelee henkilötietojasi LK:n verkkosivuston ja mobiilisovellusten osalta. Siksi olemme vastuussa siitä, että henkilötietojasi käsitellään oikein ja turvallisesti sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, voit luonnollisesti ottaa meihin yhteyttä käyttäen alla olevia yhteystietoja: Tällaisessa tilanteessa saatamme pyytää sinulta muita henkilötietoja varmistaaksemme, että luovutamme tietoja oikealle henkilölle.

Oikeutesi

Seuraavassa taulukossa on yhteenveto sovellettavan lainsäädännön mukaisista oikeuksistasi.

  • Oikeus tutustua tietoihin

Sinulla on oikeus tutustua henkilötietoihisi ja saada kopio käsittelemistämme henkilötiedoista.

  • Oikeus tietojen korjaamiseen

Jos käsittelemämme sinua koskevat henkilötiedot ovat virheellisiä, epätäydellisiä tai vanhentuneita, sinulla on oikeus saada tällaiset henkilötiedot oikaistua.

  • Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus pyytää sinua koskevien henkilötietojen poistamista. Ellei meillä ole laillista perustetta jatkaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä, kyseiset henkilötiedot poistetaan.

  • Oikeus vastustaa

Sinulla on tietyissä olosuhteissa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä.

  • Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on tietyissä olosuhteissa oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista. Jos käsittelyä on rajoitettu, voimme vain tietyin edellytyksin suorittaa muita henkilötietojen käsittelytoimia kuin tallentamisen.

  • Oikeus siirtää tietoja

Jos henkilötietojasi käsitellään suostumuksesi tai kanssasi tehdyn sopimuksen perusteella, sinulla on oikeus saada itseäsi koskevat henkilötiedot koneluettavassa muodossa ja pyytää, että nämä tiedot toimitetaan toiselle rekisterinpitäjälle.

  • Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Sinulla on oikeus tehdä henkilötietojesi käsittelyä koskeva valitus Ruotsin tietosuojaviranomaiselle (Swedish Authority for Privacy Protection, Box 8114, SE-104 20 Stockholm).

Jos haluat käyttää oikeuksiasi, ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai kirjeitse.

Sähköposti privacy@lk.nu

Osoite: Lagerstedt & Krantz AB, Box 66, 161 26 Bromma

Henkilötietojen jakaminen

Emme luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille, paitsi jos se on tarpeen lakisääteisen velvoitteen täyttämiseksi tai velvoitteidemme täyttämiseksi sinua, asiakkaita ja/tai yhteistyökumppaneita kohtaan. Jaamme henkilötietojasi vain LK:n palveluntarjoajille, esimerkiksi IT-palveluntarjoajille, jotka kehittävät ohjelmia ja palveluita verkkosivustoillemme ja mobiilisovelluksiimme. Näillä yrityksillä on velvollisuus noudattaa sovellettavaa tietosuojalainsäädäntöä, säilyttää henkilötietosi turvallisesti ja niillä on lupa käsitellä henkilötietojasi vain LK:lle tarjoamansa palvelun suorittamiseksi, eli ne eivät saa käyttää henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa.

Huomaa, että meillä voi olla velvollisuus jakaa henkilötietojasi viranomaisille sovellettavan lainsäädännön nojalla tai rikosepäilyjen yhteydessä.

Henkilötietojasi ei myydä kolmansille osapuolille markkinointitarkoituksiin.

Keräämämme henkilötiedot ja niiden käyttötarkoitus

Verkkosivuillamme olevien lomakkeiden kautta tehtävät tiedustelut

Tarkoitus

  • Vastataksemme tiedusteluusi.

Henkilötietojen käsittely

  • Tunnistus.
  • Viestintä ja vastaaminen kaikkiin asiakaspalveluumme verkkolomakkeemme kautta tuleviin kysymyksiin.
  • Pyydetyn aineiston (esim. asiakirjat ja tarjoukset) lähettäminen.

Henkilötiedot

  • Yhteystiedot: sähköpostiosoite.
  • Mahdolliset lisätiedot, jotka haluat toimittaa.

Oikeusperusta

Oikeutettu etu. Suostumus. Meidän on käsiteltävä henkilötietojasi, jotta voimme täyttää sitoumuksemme, kun teet tiedusteluja.

Säilytysaika

Tietojasi käsitellään vain niin kauan kuin on tarpeen, jotta voimme vastata kyselyysi.  Kaikki tiedot poistetaan välittömästi sen jälkeen, kun kysely on käsitelty, ja viimeistään 6 kuukauden kuluessa.

Suoramarkkinointi uutiskirjeemme kautta

Tarkoitus

  • Tuotteitamme ja palveluitamme koskevien tietojen ja tarjousten lähettäminen.

Henkilötietojen käsittely

  • Tunnistus.
  • Viestintä.

Henkilötiedot

  • ID data: nimi.
  • Yhteystiedot: sähköpostiosoite.

Oikeusperusta

Suostumus.  Pyydämme suostumuksesi ennen henkilötietojesi rekisteröintiä.

Säilytysaika

Tietojasi käsitellään toistaiseksi. Sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa suostumuksesi ja peruuttaa tilauksesi jokaisessa uutiskirjeessä olevan linkin kautta. Heti kun peruutat tilauksen, poistamme henkilötietosi.

Varauspalvelut

Tarkoitus

  • Varausten hallinnoimiseksi ja palvelujen tarjoamiseksi, kuten painokoneiden huoltamiseksi ja rekisteröimiseksi.

Henkilötietojen käsittely

  • Tunnistus.
  • Varausten vastaanotto.
  • Palautusilmoitusten ja varausvahvistusten lähettäminen.
  • Varauksia koskeva viestintä.

Henkilötiedot

  • Nimi.
  • Sähköpostiosoite.
  • Puhelinnumero.
  • Osoite.
  • Mahdolliset lisätiedot, jotka haluat toimittaa.

Oikeusperusta

Palvelusopimusten täyttäminen. Meidän on käsiteltävä henkilötietojasi, jotta voimme täyttää sitoumuksemme, kun varaat palveluitamme. 

Säilytysaika

Tietojasi käsitellään toistaiseksi. Poistamme henkilötietosi palvelun peruuttamisen yhteydessä.

LK-verkkopalvelimen käyttö (osoitteessa my.lk.nu ja mobiilisovelluksessa LK AThome) ja MYLK-sovelluksen käyttö

Tarkoitus

  • Käyttäjätilien luominen ja palvelun tarjoaminen.

Henkilötietojen käsittely

  • Lähettääksemme sinulle erityisesti palvelua koskevia tietoja.
  • Luo perustan, jolla varmistetaan, että palvelu ja palvelun hallitsemat laitteet tarjoavat perustoiminnot käyttäjälle.

Henkilötiedot

  • Nimi.
  • IP-osoite.
  • Sähköpostiosoite.
  • Salasana (salattu).
  • Sovelluksen ohjaamaan laitteeseen liittyvät tekniset tiedot (esim. tunnus ja versionumero).
  • Tiedot siitä, miten käytät palvelua.

Oikeusperusta

Oikeutettu etu. Henkilötietojesi käsittely on tarpeen, jotta voimme täyttää omat oikeutetut etumme ja sinun oikeutetut etusi perustoimintojen tarjoamiseksi sekä palvelun arvioimiseksi ja kehittämiseksi.

Säilytysaika

Tietojasi käsitellään toistaiseksi. Poistamme henkilötietosi palvelun peruuttamisen yhteydessä.

LK-mallilaskentapalvelun käyttö

Tarkoitus

  • Käyttäjätilien luominen ja LK-mallilaskentapalvelun tarjoaminen.

Henkilötietojen käsittely

  • Lähettääksemme sinulle erityisesti palvelua koskevia tietoja.
  • Luo perustan, jolla varmistetaan, että palvelu tarjoaa perustoiminnot käyttäjälle.

Henkilötiedot

  • Nimi.
  • Puhelinnumero.
  • Sähköpostiosoite.
  • Salasana (salattu).
  • Tiedot, jotka annat meille luotuun projektiisi liittyen.
  • Tiedot siitä, miten käytät palvelua.

Oikeusperusta

Oikeutettu etu. Henkilötietojesi käsittely on tarpeen, jotta voimme täyttää omat oikeutetut etumme ja sinun oikeutetut etusi perustoimintojen tarjoamiseksi sekä LK-mallilaskentapalvelun arvioimiseksi ja kehittämiseksi.

Säilytysaika

Tietojasi säilytetään niin kauan kuin käytät palvelua. Jos et ole käyttänyt palvelua 24 kuukauteen, kirjautumisesi ei ole enää voimassa ja henkilötietosi poistetaan yhdessä tallennettujen projektitietojen kanssa.

Asiakasportaalin käyttö

Tarkoitus

  • Käyttäjätilien luominen ja asiakasportaalipalvelun tarjoaminen.

Henkilötietojen käsittely

  • Käyttäjätilien tunnistaminen ja luominen.
  • Lähettääksemme sinulle erityisesti palvelua koskevia tietoja.
  • Luo perustan, jolla varmistetaan, että palvelu tarjoaa perustoiminnot käyttäjälle.

Henkilötiedot

  • Nimi.
  • Yrityksen nimi.
  • Puhelinnumero.
  • Sähköpostiosoite.
  • Osoite.
  • Salasana (salattu).
  • Tiedot siitä, miten käytät palvelua.

Oikeusperusta

Oikeutettu etu. Henkilötietojesi käsittely on tarpeen, jotta voimme täyttää omat oikeutetut etumme ja sinun oikeutetut etusi perustoimintojen tarjoamiseksi sekä asiakasportaalipalvelun arvioimiseksi ja kehittämiseksi.

Säilytysaika

Tietojasi säilytetään niin kauan kuin käytät palvelua. Jos et ole käyttänyt palvelua 48 kuukauteen, kirjautumisesi ei ole enää voimassa ja henkilötietosi poistetaan.

Jos et jaa henkilötietojasi

Jos et jaa henkilötietojasi kanssamme, emme voi täyttää lakisääteisiä velvoitteitamme sinua kohtaan.

Henkilötietojen turvallisuus

Sinun on aina voitava tuntea olosi turvalliseksi, kun luovutat meille henkilötietojasi. Siksi olemme toteuttaneet tarvittavat turvatoimet henkilötietojesi suojaamiseksi luvattomalta käytöltä, muuttamiselta ja tuhoamiselta. Emme luovuta henkilötietojasi muutoin kuin tässä tietosuojakäytännössä nimenomaisesti määrätyllä tavalla.

Muutokset tähän tietosuojakäytäntöön

Saatamme päivittää tietosuojakäytäntöämme. Löydät aina uusimman version osoitteesta www.lksystems.fi/fi/tietosuojakaytanto/.

Tämä tietosuojakäytäntö on viimeksi päivitetty 2022-10-01.